Het vinden van goede motorolie

Het vinden van geschikt motorolie is zeer belangrijk. Wanneer je de motor goed wilt onderhouden is geschikte olie noodzakelijk. Alle bewegende delen in en rond de motor moeten goed hun werk kunnen doen. Om deze bewegingen soepel te laten lopen, is het smeren met geschikte olie belangrijk. Totaal zijn meer dan 30 soorten motorolie verkrijgbaar. Om de juiste motorolie te vinden is het dan ook belangrijk om te kijken naar het type auto die je hebt. Alle soorten olie zijn aangepast op het merk, het bouwjaar en het type motor.

Het vinden van de juiste producten

Wanneer je op zoek gaat naar smeermiddel voor je auto dan is het juiste type smeermiddel dus belangrijk. Voor bijvoorbeeld motorolie zul je moeten kijken naar het merk auto en het type motor. Bij een oldtimer werkt de motor anders dan bij een nieuw benzine auto. Je zult dan ook andere producten moeten gebruiken om je auto te onderhouden. Afhankelijk van het soort olie is een olie geschikt voor benzine en / of diesel. Dit staat altijd bij de beschrijving van het product. Bij de beschrijving staat ACEA/API oliespecificatie opgeschreven. Je kunt het juiste type vinden bij de specificaties API. Hierbij zou een ‘S’ moeten staan voor een benzine motor en een ‘C’ voor een diesel.

Motorolie voor de motor

Motorolie brengt een beschermlaag aan in de motor. Hierdoor vermindert slijtage en corrosie. Als je regelmatig olie ververst, dan gaan de onderdelen langer mee. Voor de motor en de koppakking scheelt dit onnodig onderhoud. Je bespaart dus onnodige kosten en onnodige problemen. Als je op zoek bent naar smeermiddel voor een benzine- of dieselmotor dan zou je kunnen kijken naar Synmar Marius 20W-50. Dit is een geschikt smeermiddel voor een wat oudere auto. Het is dan ook de meest gebruikte olie voor oudere auto’s. Het verminderd witte troep (sludge) en voorkomt afzetting in de motor. Een andere olie voor de nieuwere generatie auto’s is Synmar Remus 5W-40. Dit is een volsynthetische MIDSAPS motorolie. Het is geschikt voor auto’s met de nieuwste generatie roetfilter en/of een katalysator. Een ander voorbeeld is de Synmar Albanius 0W-30. Deze is geschikt voor benzine-, LPG- en dieselmotoren. Synmar Albanius 0W-30 kan gebruikt worden voor personenwagens en bestelwagens met of zonder diesel. 

Motorolie bij oude en nieuwe auto’s

De bovenstaande merken zijn drie voorbeelden van bekende soorten motorolie. Merken zoals Synmar hebben meer dan 30 soorten olie doordat elke jaar nieuwe auto’s geproduceerd worden. De werking van de motor wordt bij elke generatie auto soms aangepast. Onderdelen zoals een turbo zorgen ervoor dat soms een ander type olie nodig is. Het verschil tussen hele oude auto’s en nieuwe auto’s is ook groot. Bij een oldtimer ziet het motorblok er anders uit en is zeker meer onderhoud nodig dan bij een nieuwe auto met een gloednieuwe motorblok. Voor een oldtimer mag rolie aan de dikke kant zijn. Dikkere olie smeert meer wat voor oude motorblokken beter is. Bij versleten lagers en veel trillingen kan geschikte motorolie beter zijn werk doen. Dit zorgt voor een stillere motor en verlengt de levensduur. Voor een nieuw motorblok is dit niet nodig waardoor de samenstelling van olie anders is.

Direct een taxi bestellen? Bel +31 (0)15 - 2024404

© 2024 TaxiBedrijf Delft

Wij accepteren Pinbetalingen en Credit Card
WhatsApp ons
BEL ONS: 015-2024404